Skender

vrijdag, november 19

Man die Bousakla bedreigde aangehouden

 
De man die Mimount Bousakla bedreigde is aangehouden en heeft bekend. Volgens het radio1 nieuws gaat het om een Gentenaar die zich tot de Islam bekeerde.

Update (19 november 1:15PM): nog steeds volgens radio1 zou de man gewoon met z'n eigen telefoon gebeld hebben. Hij zou ook op een ledenlijst staan die ooit bij de AEL in beslag genomen werd. Maar bij de AEL beweren ze hem niet te kennen. Hij zou hij dus geen actief lid zijn.

Volgens de parketwoordvoerder kan de straf verdubbeld worden omdat er racisme in het spel zou zijn. Kan iemand me uitleggen waarom? De ene Islamiet bedreigt de andere omdat die ander te progressief zou zijn. Wat heeft dit met racisme te maken? Of is ieder misdrijf per definitie racistisch als de dader een Vlaming is en het slachtoffer een allochtoon?

Update (19 november 7:00PM): Nu de dader achter de tralies zit, geeft ook Verhofstadt commentaar. Volgens Verhofstadt is er eigenlijk niets aan de hand. De vraag is of dat wel zo verstandig is. Er moet maar één zot rondlopen die dit als een uitdaging interpreteert... Als er dan toch iets zou gebeuren zal iedereen Verhofstadt vragen waarom hij dit niet zag aankomen en geen maatregelen genomen heeft.

De moslimexecutieve heeft duidelijk bijgeleerd. Ze veroordeelt het geweld en de bedreigingen. Ze doet dit wel enkel in het Frans, een Nederlandstalige woordvoerder hebben ze niet.

Update (20 november 4:43PM): Hoegin laat weten dat volgens de Standaard de dader een Algerijnse vader en Belgische moeder heeft. Hij zelf is getrouwd met een Marokkaanse. Dit maakt de opmerking van het parket dat er een racistisch motief is helemaal ongeloofwaardig.
# geschreven door Skender @ 10:05 a.m.
 
www.flickr.com
Overname van mijn eigen teksten en foto's toegestaan mits bronvermelding