Skender

woensdag, november 17

Mimount Bousakla ondergedoken

 
Volgens Gazet van Antwerpen staat Mimount Bousakla onder bescherming van de politie en is ze ondergedoken op een geheim adres. Bousakla is senator voor de SP.a. Ze vecht al jaren tegen het conservatisme van de koran. Onlangs kwam ze in het nieuws omdat ze er voor pleitte de Moslimexecutieve af te schaffen. Door de moord op van Gogh niet te veroordelen, had deze executieve volgens Bousakla bewezen dat ze het fundamentalisme vertegenwoordigde en niet de gewone Moslims. Bovendien zitten er in de executieve geen Vlamingen en vrouwen. Wat zou Leterme hiervan denken? Heeft Bousakla er zelf om gevraagd om ritueel geslacht te worden, zoals een anonieme beller haar meedeelde?

Op 11 november werd er in de Nederlandse tweede kamer gedebatteerd over de moord op Theo van Gogh. Ayaan Hirsi Ali was niet aanwezig: zij leeft sinds de moord op van Gogh ondergedoken. Ik heb een deel van dit debat gevolgd via een live video stream over het internet. Je voelde aan de tussenkomsten dat de kamerleden er zich van bewust waren dat wat zij beslisten invloed zou hebben op het lot van hun collega. Laten we hopen dat ook bij ons de afwezigheid van mevrouw Bousakla haar collega's wakker schudt opdat de moeilijke periode die ze nu meemaakt niet geheel voor niets zou zijn.

Update (18 november 9:43AM): Volgens collega en partijgenote Myriam Vanlerberghe is Mimount Bousakla niet ondergedoken. Ze staat wel onder politiebescherming.
# geschreven door Skender @ 11:56 a.m.
 
www.flickr.com
Overname van mijn eigen teksten en foto's toegestaan mits bronvermelding