Skender

maandag, maart 31

Koningin Rania op youtube

 

Het hoeven niet altijd woedende manen met lange baarden en brandende vlaggen te zijn. Deze youtube toespraak, in ware Yves Leterme stijl, is het antwoord van koningin Rania van Jordanië op de film Fitna:

Qua "breaking down stereotypes" kan dat tellen. Je zou er zowaar royalist van worden. Nog eentje: een interview met haar op CNN over Irak, een mogelijke oorlog in Iran en over vrouwen in Jordanië:

Ze spreekt prachtig Engels en ze heeft een goede speechwriter zoals je hier en hier kunt horen. Zie je prinses Mathilde al als gast in "De Laatste Show" ontspannen over de opvoeding van de kindjes vertellen? Maar wat ik me afvraag: zou haar Arabisch zo goed zijn als haar Engels? Ze is in Koeweit opgegroeid en haar ouders zijn Palestijnen, maar haar volledige opleiding heeft ze op Engelstalige scholen en universiteiten gezeten. Welke taal ze thuis sprak, weet ik uiteraard niet, maar zou het Engels voor het Jordaans koningshuis zijn wat het Frans voor de Van Saksen Coburgs is? Wie de website van koningin Rania bezoekt, krijgt alvast eerst de Engelstalige versie te zien. Ook wanneer de browser in het Arabisch staat ingesteld.

# geschreven door Skender @ 10:28 p.m.
 
www.flickr.com
Overname van mijn eigen teksten en foto's toegestaan mits bronvermelding