Skender

dinsdag, januari 15

Perceptie

 

De Syrische grootmoefti, Ahmad Badr El Din El Hassoun, sprak vandaag in het Europees Parlement. Elsevier en Het Laatste nieuws schrijven hierover op hun website. Maar waar de grootmoefti in Het Laatste Nieuws overkomt als een tolerant en gematigd man, lijkt hij in Elsevier te dreigen met geweld als Nederland niet verhinderd dat Geert Wilders een film maakt over de Islam. Of hoe verschillende verslaggevers over dezelfde gebeurtenis een totaal ander beeld kunnen geven.

Het Laatste Nieuws:
Syrische religieuze leider wil kerken in moslimlanden
De grootmufti van Syrië, Ahmad Badr el-Din el-Hassun, vindt dat moslimlanden kerken ter beschikking moeten stellen voor de christenen die in het land wonen. "Ik wil dat elke christen die in een moslimland verblijft, naar een kerk kan gaan om te bidden. Zelfs indien er in een stad slechts één familie woont die niet tot de islam behoort, heeft zij het recht op een tempel, een kerk of synagoge", zo antwoordde hij op een vraag van een journalist.
Lees verder...

Elsevier:
Grootmoefti: Bij geweld is Wilders de schuldige
Mocht het na de uitzending van de Koranfilm van PVV-leider Geert Wilders komen tot rellen, bloedvergieten en geweld, dan is Wilders daarvoor verantwoordelijk.
Lees verder...

# geschreven door Skender @ 6:24 p.m.
 
www.flickr.com
Overname van mijn eigen teksten en foto's toegestaan mits bronvermelding