Skender

EUSSR

 

Gisteren kwam ik dit interview tegen met Vladimir Bukovksy. Bukovksy is een bekend Sovjet dissident en mensenrechten activist. In 1992 speelde hij als getuige een belangrijke rol in het proces tegen de Communistische Partij van de Sovjet-Unie. Naar aanleiding van dat proces kreeg hij toegang tot archieven die tot op vandaag geheim blijven. Hij slaagde er echter in belangrijke documenten in te scannen en openbaar te maken. Op basis van deze documenten beweert hij dat er een samenwerking bestond tussen de Sovjets en Europese linkse politici om Europa om te vormen tot een federale staat naar Soviet-model. Bukovksy ziet verschillende parallellen tussen de structuur van de EU en die van de SU. Die gelijkenissen zijn volgens hem niet toevallig. Hij vreest zelfs dat Europol op termijn een soort KGB wordt.

Volgens Bukovksy zijn er ook opvallende gelijkenissen tussen EU-propaganda en Sovjet-propaganda. Dat zette me aan dit Russisch voorbeeld te herwerken tot een Europese versie:

EUSSR

Hier staat een grotere versie met een witte achtergrond en hier vind je het SVG-bestand.

# geschreven door Skender @ 9:28 p.m. Reacties:

Franse wetten

 
# geschreven door Skender @ 9:23 p.m. Reacties:

Parijs-Roubaix 2006

 

Tijd.blog brengt een ophefmakende nieuwsflits over Parijs-Roubaix:

NIEUWSFLITS -- Nadat de koersleiding eerder al besloot Leif Hoste, Peter Van Petegem en Vladimir Gusev te diskwalificeren wegens het negeren van een rood licht aan de nu al legendarische overweg, blijkt de UCI nu nog meer maatregelen te overwegen.

Grondig onderzoek van de camerabeelden heeft namelijk uitgewezen dat praktisch iedere renner zich schuldig maakte aan meerdere overtredingen van het Franse verkeersreglement: zelden of zelfs niet gebruik maken van het fietspad, rijden tegen de verkeersrichting in, overdreven snelheid in een zone 30, fietsen zonder de handen aan het stuur, een rondpunt langs links nemen, etc.. George Hincapie werd zelfs betrapt op het 'koersen zonder stuur'.

De wedstrijdorganisatie ziet zich daarom genoodzaakt alle coureurs te diskwalificeren, en hen volgende week opnieuw te laten rijden. Hierbij zouden de renners wel verplicht worden de verkeersregels in acht te nemen. Bij succes van het gewaagde experiment overweegt de ProTour om dezelfde regels ook tijdens de rest van het seizoen op te leggen. (Bron: vertrouwelijk)

# geschreven door Skender @ 1:08 p.m. Reacties:

Nieuws uit Egypte en de VS

 

Egypte was, na Denemarken, het eerste land waar de beruchte Mohammed cartoons gepubliceerd werden. Het was ook de Egyptische ambassadrice in Kopenhagen die van de zaak een diplomatiek incident maakte. Intussen hebben Egyptische cartoonisten een tegenaanval gelanceerd tegen het Westerse cartoon offensief. Sandmonkey laat de Egyptische cartoons zien.

Het lijkt serieus de verkeerde kant op te gaan met Egypte. Er is niet alleen het fatwa van begin deze week tegen beeldhouwwerken en beeldhouwers. Gisteren stemde het Egyptische parlement voor een wet die het mogelijk maakt om iedereen te vervolgen die kritiek levert op een godsdienst!

Het leuke nieuws voor vandaag komt uit de VS. Michelle Malkin wijst op de South Park aflevering die gisteren werd uitgezonden. Het onderwerp van de aflevering: een Mohammed cartoon en de hysterische reacties erop. Hier kun je een fragmentje bekijken. Wie zijn weg wat kent op het internet kan waarschijnlijk wel ergens de volledige aflevering te pakken krijgen (South Park seizoen 10 aflevering 3: Cartoon Wars).


Je kop in het zand steken volgens South Park
# geschreven door Skender @ 2:18 p.m. Reacties:
www.flickr.com
Overname van mijn eigen teksten en foto's toegestaan mits bronvermelding