Skender

maandag, april 10

Parijs-Roubaix 2006

 

Tijd.blog brengt een ophefmakende nieuwsflits over Parijs-Roubaix:

NIEUWSFLITS -- Nadat de koersleiding eerder al besloot Leif Hoste, Peter Van Petegem en Vladimir Gusev te diskwalificeren wegens het negeren van een rood licht aan de nu al legendarische overweg, blijkt de UCI nu nog meer maatregelen te overwegen.

Grondig onderzoek van de camerabeelden heeft namelijk uitgewezen dat praktisch iedere renner zich schuldig maakte aan meerdere overtredingen van het Franse verkeersreglement: zelden of zelfs niet gebruik maken van het fietspad, rijden tegen de verkeersrichting in, overdreven snelheid in een zone 30, fietsen zonder de handen aan het stuur, een rondpunt langs links nemen, etc.. George Hincapie werd zelfs betrapt op het 'koersen zonder stuur'.

De wedstrijdorganisatie ziet zich daarom genoodzaakt alle coureurs te diskwalificeren, en hen volgende week opnieuw te laten rijden. Hierbij zouden de renners wel verplicht worden de verkeersregels in acht te nemen. Bij succes van het gewaagde experiment overweegt de ProTour om dezelfde regels ook tijdens de rest van het seizoen op te leggen. (Bron: vertrouwelijk)

# geschreven door Skender @ 1:08 p.m.
 
www.flickr.com
Overname van mijn eigen teksten en foto's toegestaan mits bronvermelding