Skender

maandag, oktober 24

Staking

 
Deze ochtend liet VOKA een radiospotje uitzenden om werkgevers te wijzen op het juridisch draaiboek en de andere informatie die op de VOKA-website te vinden is in verband met de staking van vrijdag. De bedoeling was dat dit spotje heel de week herhaald zou worden, maar de VAR liet weten de uitzending ervan te stoppen omdat het spotje een politieke boodschap zou bevatten. Politieke reclame mag niet op de openbare omroep. VOKA heeft intussen aangekondigd dat het een nieuw spotje klaar heeft dat "Hyper-commercieel" is en dus "goedgekeurd door de reclameregie VAR". Het oude spotje kan je hier beluisteren.
vrtnieuwe.net poll
Intussen loopt er een poll op vrtnieuws.net waaruit blijkt dat de overgrote meerderheid van de bezoekers vindt dat het niet kan dat werkwilligen aan de ingang van bedrijventerreinen tegengehouden worden.
Update (25 oktober 12:15):Hier kun je het nieuwe VOKA-spotje beluisteren. Ook uit de poll van De Standaard blijkt dat zeer weinig mensen het tegenhouden van werkwilligen steunen. De Gazet van Antwerpen van het mooi samen: "Stakingsrecht of -plicht?"
De Standaard poll
Update (25 oktober 12:35): LVB wijst erop dat er wel vaker politieke boodschappen te horen zijn in de spotjes op de VRT. Denk maar aan 11.11.11 of Oxfam die vaak hun politieke ideeën promoten via reclame op de openbare omroep.
# geschreven door Skender @ 3:29 p.m.
 
www.flickr.com
Overname van mijn eigen teksten en foto's toegestaan mits bronvermelding