Skender

maandag, mei 23

TCP/IP in beklaagdenbank voor gelekte Star Wars

 

De filmindustrie heeft laten weten dat ze de ontwikkelaars van de TCP/IP protocolsuite verantwoordelijk houden voor het lekken van de recenste Star Wars film. TCP/IP vormt de basis van het internet en maakt het dus mogelijk om illegale kopieën van films te verspreiden. Hollywood laat weten dat het gebruik van TCP/IP strafbaar is en dat het niet zal nalaten om gebruikers te vervolgen.


 Bovenstaand bericht is fictief, maar de werkelijkheid is bijna even belachelijk. Volgens Hollywood is BitTorrent namelijk de schuldige voor het lekken van Star Wars. Ja, BitTorrent wordt gebruikt voor het uitwisselen van illegale bestanden. Maar BitTorrent wordt net zo goed door een aantal respectabele bedrijven gebruikt om hun servers te ontlasten. Er is niets illegaals aan BitTorrent.
Als er een versie van een film over het internet circuleert terwijl die film nog moet uitkomen, dat komt dat omdat de filmindustire door haar eigen wernemers gepest wordt, niet omdat enkele informatici een nieuwe technologie ontwikkelen.
# geschreven door Skender @ 4:00 p.m.
 
www.flickr.com
Overname van mijn eigen teksten en foto's toegestaan mits bronvermelding