Skender

woensdag, mei 25

El hadj Moureaux

 
 Een post van Huug wees me op een interview met Philippe Moureaux in TerZake gisteren. Moureaux is burgemeester van Molenbeek, senator en voorzitter van de Brusselse PS. In dat interview bevestigt Moureaux wat hij eerder al zei tijdens een debat op RTL-TVI: het rampzalige compromis-voorstel dat de splitsing van BHV mogelijk moest maken, was geen voorstel van de Franstaligen, maar wel van Guy Verhofstadt zelf!

Ook het Menzo-nummer van mei besteedt aandacht aan Moureaux. Ze spraken met verschillende Molenbeekse agenten over de recente incidenten. Het beeld dat dit artikel ophangt van Moureaux is hallucinant. Hij werkt de politiediensten actief tegen en eist dat de agenten zich aan moslimvoorschriften houden om niet te provoceren. Moureaux heeft van de moslims zijn nieuwe achterban gemaakt en doet er alles aan om hen niet voor het hoofd te stoten. Volgens de agenten heeft dat de situatie zo verziekt dat er een "operatie zoals in Falludja" nodig is om de rust te herstelen.

Na het lezen van het artikel in Menzo was ik geneigd Huug te geloven toen hij zei dat Moureaux op een troon zit waarop de "M" van "Moureaux" afgebeeld staat onder een kroon. Maar zoals in een reactie opgemerkt wordt is het waarschijnlijker dat het om de "M" van "Molenbeek" gaat.
# geschreven door Skender @ 7:00 p.m.
 
www.flickr.com
Overname van mijn eigen teksten en foto's toegestaan mits bronvermelding