Skender

donderdag, februari 17

De amateurs van buitenlandse zaken

 
Iedereen die met Karel De Gucht mee op reis is naar Congo, kreeg een dossier met biografieën van de belangrijkste Congolese leiders. Ook de journalisten die De Gucht meeneemt in de hoop dat ze als wederdienst de lof zullen zingen van zijn beleid. Dat was niet zo'n verstandige zet van De Gucht, vooral niet omdat die biografieën vol roddels en speculaties staan. Zo zou president Joseph Kabila volgens deze biografie niet de zoon zijn van de vorige president, maar geboren zijn uit het eerste huwelijk van zijn moeder.

Volgens de krant Le Soir zijn deze biografieën bij Kabila beland en is de kans klein dat die ermee kan lachen. Nu het vorige incident tussen Congo en België bijna vergeten is, zou dit wel eens het begin van het volgende kunnen zijn.

Terwijl De Gucht toegeeft dat zijn administratie in de fout is, vindt Verhofstadt er niets beter op dan de krant aan te klagen. Je doet journalisten dan een snoepreisje cadeau en dan lappen ze je zoiets, moet hij gedacht hebben. De journalist benadrukt dat de biografieën al bij Kabila beland waren voor de krant er over schreef.
# geschreven door Skender @ 5:04 p.m.
 
www.flickr.com
Overname van mijn eigen teksten en foto's toegestaan mits bronvermelding