Skender

zaterdag, januari 22

Communicatiefoutje?

 
Vrijdag schreef De Morgen dat Tsunami 12-12 giften van het Vlaams Belang weigert. Blijkbaar had het Vlaams Belang 12.500 euro gestort. Volgens de woordvoerder van Tsunami 12-12 vonden alle deelnemende organisaties dat ze dat geld niet konden aanvaarden. Maar later op de dag kwamen ze plots terug op die beslissing: "Het komt aan de individuele organisaties toe om te beslissen over het aanvaarden van giften" luidde de mededeling.

Wat die individuele organisaties beslisten werd vandaag duidelijk: Oxfam en Unicef weigeren het geld. Caritas, het Rode Kruis en Handicap International nemen het wel aan. Het Rode Kruis benadrukt bovendien nog eens dat het nooit politieke standpunten inneemt.

't Is maar dat u weet welke hulporganisaties meer belang hechten aan politieke profileringsdrang dan aan noodhulp.

Update (23 januari 10:30AM): LVB poste een stukje uit De Standaard in zijn citaten-blog, onder de titel "12-12 misbruikt vertrouwen". "12-12 is gebaseerd op de gedachte van godsvrede. Tegenover een onheil dat in de mensengeschiedenis zijn gelijke niet kent, vallen alle tegenstellingen weg. Dat was het idee. [...] De oprisping van de consortiumleden is dus inhoudelijk totaal onverdedigbaar. Daarnaast getuigt ze natuurlijk van ergerlijk tactisch onvermogen."
# geschreven door Skender @ 10:56 p.m.
 
www.flickr.com
Overname van mijn eigen teksten en foto's toegestaan mits bronvermelding