Skender

zaterdag, november 27

Luikse socialisten stichten Vlaams Belang

 
FGTBDe dag voor het hof van beroep uitspraak deed in het proces tegen het Vlaams Blok stichtten enkele Luikse FGTB'ers de vzw Vlaams Belang. Doel van deze vereniging is de strijd tegen extreem rechts. Ze spreken intussen over een proces tegen de partij Vlaams Belang omdat die dezelfde naam gebruikt...

Geloven die mensen nu echt dat ze de Vlaming zullen overtuigen met nog een proces? Als dergelijke pesterijen al een effect hebben, zal het volgens mij eerder in het voordeel van de geviseerde partij spelen. Of zouden de geruchten die de kop opstaken na de goedkeuring van het migrantenstemrecht dan toch kloppen? Volgens die geruchten heeft de PS graag een sterk Vlaams Blok/Belang, want hoe sterker die partij, hoe zwakker de andere Vlaamse Partijen en hoe meer gewicht de PS in de regering krijgt.

Bij de partij Vlaams Belang zijn ze niet onder de indruk. Het Vlaams Blok gaf al jaren een tijdschriftje uit onder de naam Vlaams Belang. De nieuwe VZW kan nu dus niet het alleenrecht op die naam claimen. Intussen is er wel een BVBA opgericht met de naam Vlaams Blok om te vermijden dat anderen die naam zouden gebruiken.
# geschreven door Skender @ 1:52 p.m.
 
www.flickr.com
Overname van mijn eigen teksten en foto's toegestaan mits bronvermelding