Skender

woensdag, november 24

Imam blijft weigeren vrouwen een hand te geven

 
De imam Ahmad Salam, die een tijdje geleden weigerde de Nederlandse minister Verdonk een hand te geven, blijft bij zijn standpunt. Het contact tussen man en vrouw moet zoveel mogelijk vermeden worden om verleiding te voorkomen, aldus de imam. Hoe belachelijk dit bij westerlingen ook mag overkomen, de man heeft wel een punt als hij zegt: "Het lijkt erop dat integratie voor minister Verdonk iets is dat ertoe leidt dat mensen van buiten de islam zeggen hoe moslims de islam moeten beleven" "Ze zegt met woorden dat we gelijk zijn, maar ze vraagt me mijn keuzes te verlaten en de hare aan te nemen. Dat klopt toch niet?".

Is het een probleem als een imam geen vrouw wil aanraken? Misschien niet, maar het is wel een probleem dat heel wat immigranten een totaal andere kijk hebben op de maatschappij dan wij. Velen hebben gedacht dat na enkele generaties, de moslims wel vanzelf principes zoals de gelijkheid tussen man en vrouw zouden overnemen. Ze hebben zich vergist. De generaties die hier geboren zijn, lijken zelfs radicaler dan hun ouders. Zolang de gemeenschappen naast elkaar leven, kunnen we blijven doen alsof er niets aan de hand is, maar hoe lang zal dit nog duren? Ooit komt de dag dat heel wat jonge islamieten hun plaats gaan opeisen in onze maatschapij.

De rust lijkt in Nederland stillaan weer te keren. Ook na de moord op Fortuyn hebben we dat gezien. Fortuyn was begraven, de woede was gekoeld, en het leven ging verder. Laten we nu niet dezelfde fout maken. Dit is het moment om na te denken over wat we kunnen doen om de mislukte integratie recht te trekken. Niets doen is geen optie. De volgende uitbarsting komt er aan en ze zal heviger zijn dat wat we tot nu toe gezien hebben. We zijn gewaarschuwd, we moeten ons er op voorbereiden.
# geschreven door Skender @ 1:45 a.m.
 
www.flickr.com
Overname van mijn eigen teksten en foto's toegestaan mits bronvermelding